kniha Lovec draků

Světový bestseller afgánského spisovatele Khaleda Hosseiniho není jen velice poutavý příběhem, ale také kronikou jedné afghánské rodiny, která prožívá období před sovětskou okupaci, během ní, až po  nástup Talibánu k moci. Děj se odehrává v Kábulu a jeho okolí.
Pokud chcete pochopit, jak přemýšlí moderní Afghánci, jak to v Afganistanu vypadalo (a asi dnes vypadá), jak těžce se lidem žije za (občanské) války, kdy rychle přicházejí o všechny myslitelné jistoty.  Je to nejen strhujících příběh, ale i zajímavý zdroj informací o současném Afganistanu a jeho útrapách (ve světle současného druhého příchodu Talibánu k moci je tak znovu aktuální výpovědí).
Protože autor se na osudy svých hrdinů dívá naprosto lidsky, umožní českému čtenáři přímý pohled do problematiky jen zdánlivě odlišné kultury. Při čtení románu budete mít často pocit, že takové věci se zkrátka mohou dít kdekoli na světě, nejen v Afganistánu.

Knihu jsem přečetl jedním dechem a nadchla mě natolik, že už čtu od Khaleda Hosseiniho třetí román. To se vám může stát také.

Odkazy z tisku. Přečtěte si je až si přečtete knihu.

Deník N – Obrazem: Afghánky na Kampě předvedly barevnou módu a vysvětlily své pojetí kulturní tolerance

Deník N – Jsem Afghánec, jsem gay, jsem hřích. Utíkal jsem před lidmi i psy. Teď jsem v Brně

 

Může vás také zajímat
Latest Posts from Česká politika